Peringatan!!

Penulisan dalam blog ni adakala berunsur kritikan secara rambang yang tak menyebut @ merujuk kepada mana2 pihak @ individu. Jadi kalau ada yang terasa anggaplah ia 1 kebetulan @ terima je la sebagai peringatan. Pendapat penulis jugak mungkin berubah mengikut situasi, masa & kematangan jadi tengok tarikh entri sebelum menghentam & mempertikaikan perbezaan pendapat di dalam entri2 dulu kini & selamanya. Peace No War
P/s : Penulis blog ni bukalah baik sangat cuma berkongsi pendapat je..
Buat yang berniat nak copy paste. Aku tau blog aku ni tulis isu2 semasa yang boleh copy & paste kat mana2 pun orang tak boleh detect kalau korang tak mention pun dari blog aku, tapi Ingatlah.. mencuri itu dalam apa juga agama pun salah.

20 December 2010

JOM MAIN ROMEN ROMEN

Tu dia melekit mula mentaksenonohkan diri di blog.. Hai melekit kalau ye pun nak rating blog naik jangan la ajak orang buat maksiat. Erkkk.. Bukan - bukan... Bukan itu la. Sebenarnya lekit nak share something dengan korang.

Gambar pinjam en google sebagai hiasan sahaja.Takde kena mengena yer

Ini adalah istilah atau ayat yang di gunakan kanak - kanak untuk ajak buat maksiat walau dorang belum paham lagi apa makna maksiat tu. Yang dorang tau bercumbu cumbuan.. nak - nak lagi sekarang lebih advance sampai melakukan aksi di ranjang. Dorang dah tau macam mana nak beraksi.. huhuhuhu.. kalau sekarang kanak2 ni umuo baru 11.. 12 tahun bayangkan 10 tahun lagi entah apa style lagi dorang belajar, kan?? Seram ganas rasanya.

Okies ni adalah sesi imbauan zaman kanak - kanak. Zaman kanak - kanak memang la aku tak paham apa tu seks. Yang tau romen.. romen tu maknanya bercumbu cumbuan. Ada di kalangan kawan - kawan nakal aku ni suka main romen2. Aduhai.. tu zaman kanak - kanak aku. Walau dorang tau benda ni salah.. sebab bila nak ajak main romen - romen ni dorang pandai lak berbisik - bisik & pergi tempat sunyi yang orang tak nampak. Ada sorang kawan masa aku kecik dulu.. Nakal budak ni. Ntah mana buku mak sedara dia curi, buku aksi2 ranjang yang mempunyai gambar panduan yang di lukis bukan gambar betul. Masa tu dah pandai baca.. then terbaca la. Budak - budak kan?? Pastu termalu la sendiri then tak mau baca dah. Dan zaman kanak - kanak aku juga dorang dah pandai tengok video lucah.. tapi bukan vcd la.. cuma zaman tu popular dengan tape video. Ada sorang kawan ni dia ada banyak koleksi tape video yang abang2 dia punya. Then dia akan ajak kawan - kawan terpilih pegi rumah dia tengok vcd tu.. Den tak terpilih pulak masa tu sebab tak kamceng. Aku tau pun dari kawan - kawan yang pergi tengok. Pastu dorang akan bagitau " tadi aku tengok kat umah si** bideo (video) orang main romen - romen." Pastu dorang akan cerita la apa dorang tengok.

Itu zaman aku kecik.. Dulu aku pun tak paham langsung pasal seks ni. Pernah aku fikir orang yang kawen pastu tido sebelah menyebelah lepas tu mengandung & dapat baby. Sungguh zaman kecik aku.. aku tak paham langsung. Sebab mungkin tak terdedah dengan benda2 camtu sampai aku besar & faham sendiri. Sebenarnya apa yang aku nak sampaikan kat sini.. keruntuhan moral di kalangan kanak - kanak bukan sekarang jer tapi sejak dulu cuma tidak terlalu ketara berbanding sekarang. Even aku budak kampung, membesar di kampung pun ada benda2 camtu terjadi di kalangan kawan - kawan aku. Punca adalah bila jumlahnya sedikit kita akan pejam mata & buat tak nampak.. Bila dah semakin parah baru kita terngadah. Cari jalan penyelesaian bagai. Pepatah ada kata.. mencegah lebih baik dari merawati.. Tapi sekarang pencegahan hanya akan berlaku bila dah parah. So.. agak sukar untuk kita mengurangkan jumlahnya bila ia semakin menjadi budaya dalam masyarakat kita. Apapun cabaran menjadi ibu bapa kini lebih mencabar.. sebabnya kelalaian kita sendiri yang membiarkan virus sebesar zarah membesar hingga sebesar alam. kan??

9 comments:

  1. buku tu tajuk apa??
    yang mak bapak dorang punya tu??
    kamatsutra ka??
    ke permata yang hilang???
    hahhahaa
    kawan aku pernha cerita dia terjumpa buku tu kat umah dia.. time aku aku darjah 4. aku ingat lagi..
    kua kua...
    rosak.
    pendidikan awal sepatutnya dirumah..
    tapi, bila kat rumah pun dah hancus..
    kat sekolah? lagi laa...

    malaysia oh malaysia.

    ReplyDelete
  2. entah dabu.. tajuk apa bukunya. tak khatam pun baca sbb i ni pemalu.. kekekekeke

    Cik Aish.. just menceritakan kisah realiti & punca dr permasalahan yg berlaku sekarang

    ReplyDelete
  3. tu la mkin teruk bdk zaman skrg ni, risau haih~

    ReplyDelete
  4. org utara panggil romen nih mcm keluar berpya-poya..dulu reen terkejut gak kn...usih kasar nye bahase diorang..tp dah phm mksd tu,diam je lah...ahahaha

    ReplyDelete
  5. Oppa pun nakal camtu ker??? kekekekekeke

    Reen.. tu la tu.. cth perkataan kopek.. di kedah kopek bermaksud dompet tp kat kelantan lain lak maksudnya.. & sebelah selatan pun lain maknanya...

    ReplyDelete
  6. masa zaman kanak2 nak tahu serba segala kan?

    apa yang penting pengawasan dan keprihatinan penjaga juga. kan3?

    ReplyDelete
  7. betul cekla.. tp kanak2 skang lg cpt tahu sbb teknologi skang bkn mcm dulu.. anak buah umo 4 thn pun tau on off pc then buka game dh.. kalau di dedahkan dgn internet rasanya skang dia dh pandai chatting.. huhuhu time tu la takut sgt

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!