Peringatan!!

Penulisan dalam blog ni adakala berunsur kritikan secara rambang yang tak menyebut @ merujuk kepada mana2 pihak @ individu. Jadi kalau ada yang terasa anggaplah ia 1 kebetulan @ terima je la sebagai peringatan. Pendapat penulis jugak mungkin berubah mengikut situasi, masa & kematangan jadi tengok tarikh entri sebelum menghentam & mempertikaikan perbezaan pendapat di dalam entri2 dulu kini & selamanya. Peace No War
P/s : Penulis blog ni bukalah baik sangat cuma berkongsi pendapat je..
Buat yang berniat nak copy paste. Aku tau blog aku ni tulis isu2 semasa yang boleh copy & paste kat mana2 pun orang tak boleh detect kalau korang tak mention pun dari blog aku, tapi Ingatlah.. mencuri itu dalam apa juga agama pun salah.

16 January 2012

BAHAGIA SAMPAI KELUAR CERITA DALAM KAIN

Melihat keterbukaan kaum hawa ni dalam menulis di laman sosial termalu seketika sang lekit. Kalau boleh, abis setiap inci apa yang ada kat badan nak cerita. Dari hujung kaki sampai hujung kepala. Nak2 lagi yang tengah berbahagia dengan pasangannya. Orang kata gurau laki bini ni kadang2 ada gurauan sensor2.. Tu biasa la. Dah jadi laki bini, biar la dia nak usik apa2 pun kat badan bini dia. Jangan sampai jadi penderaan fizikal & mental sudah la.

Tapi perlu ke kau cerita kat orang semua yang kau gurau, cerita & bincang dengan laki kau?? Laki kau nak cakap aset kau macam mana pun biarlah jadi rahsia korang berdua jer. Laki kau tak marah ke ko dok canang kat orang pasal apa yang dia cakap kat kau even bergurau pun?? Laki kau tak marah ke kau dok bagitau kat semua orang buah dada kau size berapa, punggung kau berapa lebar?? Itu sepatutnya jadi rahsia.. Baru la dia rasa dia je yang tahu size apa, warna apa & bentuk macam mana semua yang terselindung di sebalik pakaian kau tu.

Tahu la mereka2 itu sedang menyatakan kebahagian mereka.. Tapi tak perlu la over sangat sampai hilang 'Kemaluan' di khalayak ramai. Kami kami ini pun dah berlaki, kami kami ini pun bahagia & kami kami ini pun menikmati kehidupan rumahtangga yang macam kamu kamu itu tapi kami kami ini masih ada rasa malu untuk bagitau orang lain komen laki kami kami ini tentang aset2 di badan yang kami ada. Jadi kamu kamu itu.. pupuk la sifat malu sikit. Jangan rasa diri tu terlalu moden sampai berbogel walau berbaju. Kenapa berbogel walau berbaju?? Sebabnya kalau dah semua aset2 dalam kain cerita kat orang, maka takde apa lagi rahsia walau kau berbaju jubah besar gedabak pun orang tahu kat dalam tu size apa.. kan??

Bagi sang lekit orang spesis macam ni.. Masa bahagia dia bagitau la kelebihan dalaman laki dia.. Bila dah tak bahagia tak mustahil semua kekurangan dalam kain laki dia akan di canang seantero dunia. Betul tak?? Yelah.. bagi dia tiada apa yang perlu jadi rahsia. Semua boleh cerita.. konon open minded la sangat, kan??

Moga jadi pengajaran pada semua juga diri sendiri agar selalu beringat di kala menaip sesuatu di laman sosial tak kira blog, FB, twitter.

25 comments:

  1. serius ramai macam tu. kat office ni melambak... kalau kumpul boleh tahu dah macam mana rupa nua masing masing punya

    ReplyDelete
  2. ada jugak org cm tu.kalau rara idak lah nk cite.malu kot.

    ReplyDelete
  3. erk?ni mmg spesis tak malu kot mummy lekit..tapi agak2 la kan..smpai benda dlm kaen pun nak cerita kat org ke?hadoi la..(-_-")

    ReplyDelete
  4. cik lekit..i think i know siapa yg cik lekit maksudkan sebabnya...sebabnyaaa..sebabnya...saya dah terbaca jugak..
    tarik nafas sambil istighfar bila baca.rasa nak hanto emel je tapi hati ni dok tahan tahan je..

    ReplyDelete
  5. dia ingat dia sorang je ada laki kot? kita pun ada laki jugak tapi biarlah jadi rahsia kita suami isteri kan?

    ReplyDelete
  6. ini mmg saya setuju.kdg2 segan bila baca kat blog & fb..masing2 nak tjk pada dunia diorg jelah loving couple...baca pun geli...

    ayoyo...taulah dah kawin..tapis2lah sikit ayat yg nak dikongsikan tu...segan weiii ^^

    ReplyDelete
  7. dah laki kau. takkan nak puji aset orang lain pulak. hahaha

    ReplyDelete
  8. wahhh malu kot...even dh halal tp kalo org tau xke cm xbest...huhu

    ReplyDelete
  9. ades! memalukan!
    harap2 diri sendiri tak terjebak dgn plakuan sbgtu...

    ReplyDelete
  10. Bercerita tu biarlah berpada2 takut bila berduka termalu sendiri.

    ReplyDelete
  11. Ish ish.. Mmg xde segan silu buat camtu ye..

    ReplyDelete
  12. Ayarkkkk!!
    Ini mcm pon ada ka..
    Hik3!!!

    ReplyDelete
  13. kemarin akak ada singgah blog yang macam ni.sampai suami dia pancut laju pun dia cerita dalam blog.tak tahu la perempuahn jenis apa ni sampai tak de rasa malu sikit pun.agak2 kalau laki dia baca pun mesti laki dia malu.nanti akak cari balik blog tu dan kongsikan dengan cik lekit.

    ReplyDelete
  14. letih la orang yang jenis macam ni

    ReplyDelete
  15. itu yang agak menghairankan ...pernah sekali gambar berbogel atas katil...lepas 1 jam dia keluarkan dia keluarkan semula...gerun pulak melihatnya...badan besar ...hehe

    ReplyDelete
  16. Sangat benar bagai dikata.Kengkadang fikir, dia orang tu tak rasa malu ke?

    ReplyDelete
  17. hehe..cek tau sapa dia..
    hehe..

    gurau2 pun..pada2 la nk cita kan..
    :)

    ReplyDelete
  18. setujuu..
    jangan nak lebih2 sangat,
    nampak sangat gedik mengada-ngada
    tahap kritikal tu, huhu

    ReplyDelete
  19. isteri yg menceritakan perihal rumah tangga serta hal2 dlm kelambu kepada orang lain tanpa izin suami adalah berdosa

    ReplyDelete
  20. saya dah tk berapa nk layan fb lama saya..kalo layan pun fb baru utk promot blog..keh3..

    ReplyDelete
  21. nak dgr pun malu..inikan pula nak ceghiter..

    ReplyDelete
  22. Salam kenal. Betul Cik Lekit, kdg2 tu ada jugak yg terlebih bahagia & terlebih cerita mengenai bab2 yang terlebih mendalam. Salam Ukhwah

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!