Peringatan!!

Penulisan dalam blog ni adakala berunsur kritikan secara rambang yang tak menyebut @ merujuk kepada mana2 pihak @ individu. Jadi kalau ada yang terasa anggaplah ia 1 kebetulan @ terima je la sebagai peringatan. Peace No War
P/s : PenTulis blog ni bukalah baik sangat cuma berkongsi pendapat je..

15 May 2012

KECOH JADINYA BILA FASHA SANDHA MENGANDUNG

Bila dah jadi artis semua orang nak tahu tapi yang bernama artis tu pandai2 la asingkan yang mana boleh bagitahu, yang mana tak boleh bagitahu, yang mana tak payah bagitahu dulu atau yang mana jangan sampai orang tahu sebabnya akibat yang bernama Artis juga la nak terima.

Katanya ni la hasil pregnancy test Fasha
Kecoh la kat FB.. Blog2.. Fasha Sandha mengandung 2 minggu setelah lebih kurang 2 minggu bernikah. Yang tukang sebar cerita tu ok jer.. yang tukang respond (pengomen) pulak jadi hal. Ada yang pertikaikan kandungan fasha tu.. ada yang pertahankan fasha.. Macam2 la spekulasi yang timbul dari reaksi peminat & juga bukan peminat fasha. Siap ada yang tolong ajar macam mana nak kira usia awal kandungan ni. Korang paham2 la akan timbul salah faham bila terlalu cepat dia mengandung & usia kandungan dia pun lebih kurang usia pernikahan dia. Ada yang kata mustahil.. ada yang kata tak mustahil tapi jawapannya hanya tuan punya badan & Allah je tahu apa yang di sebalik kita semua tak tahu, kan??

Silapnya Fasha Sandha sendiri.. Dia pun tau dia tu artis kontroversi sepatutnya dia lebih bijak untuk buat keputusan apa yang patut dia bagitahu, tak payah bagitahu, atau jangan bagitahu dulu. Kalau dia tak excited sangat nak share yang dia dah pregnant.. benda ni takkan berlaku. Takkan ada sapa pertikaikan. Lagipun baru sangat usia kandungan tu.. kalau tak hebahkan pun orang takde nak tanya @ tahu pasal tu. Bila dia terlanjur announce macam ni.. kan dah jadi hot story & confirm jadi kontroversi. Insyaallah kalau takde aral melintang pukang mesti kena terjah dengan wartawan rancangan hiburan kat TV. Lepas tu dah jadi hot.. jawab pulak 'No Komen'. Membiarkan orang terus membuat spekulasi sendiri setelah dia sendiri yang mencetuskan kontroversi ni. Hope Fasha tak jawab 'No Komen' la kalau isu ni di terjah wartawan nanti.

Sekarang Fasha kalau menyesal pun tak guna.. tapi apa yang Fasha boleh buat betulkan balik segala tanggapan negatif orang tu kalau betul la fasha sandha di pihak yang betul. Moga jadi pengajaran kepada kita semua walau kita bukan artis pun.. apa saja yang kita nak cerita dengan orang berfikir dahulu jangan sampai mengaibkan diri pula walau pada asalnya benda tu benda baik. Salah penceritaan boleh mengundang tanggapan negatif sebab 1 perkataan pun boleh mencipta banyak makna apatah lagi 1 ayat. Renung renungkan...

P/S : Sang lekit yang pernah mengandung pun tak reti nak kira macam mana nak tahu usia kandungan tu sebab mengandung lala dulu Dr scan je baru tau berapa bulan mengandung. Tapi takde la nak jadi pertikaian sebab sang lekit pregnant pun selepas 7 bulan kawen.

P/s : Entri ni tercetus sebab dok tengok pengomen bergaduh di blog Beautifulnara.. 

** Sang Lekit ada jawapan.. kalau sesapa nak tahu status sebenar kandungan Fasha ni boleh clik kat SINI.  Korang akan tau..  



 ** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE
 

31 comments:

  1. Tuhlah. Kecoh jugak. Teringinnya nak tahu cerita sebenar. Sebabnya kita yang tak tahu nie tak berani nak cakap ape ape la. Wallahualam.

    ReplyDelete
  2. Ermmmm!!
    Pelik jgk memula tau tu mummy..
    Sbb baru2 ni kwn ibu pun baru je menikahnya..
    Pun sama istilah "bunting pelamin" sbb masa tarikh menikah dia baru lepas bersuci dari hadas..
    Waktu dia tau dia preggy tu masa msk minggu ke 5 dia sah jd wife..
    Pastu kata doktor kiraan mggu dia mengandung tu sekitar 3 mggu..
    Dia jadi confius..
    Ni mst istilah "sekali tembak mengena" ni kot..
    Ekekkekekekkee!!
    Ibu dulu tggu 3 bln jgk ler kosong baru "berisi".. ;)
    Tu pon jenuh org duk ngata "awat lambat benor lekatnya"..
    Ayarkkkkk!!
    Mulut manusia..

    ReplyDelete
  3. :) Well, aku ni x tahu la bab2 mengandung ni.. tapi.. jika dah kahwin tu..isu yang lebih penting bukan lagi mengenai suka atau x suka.. cantik or tak cantik.. sebab isu tu kita harus nampak dah, sebelum kahwin. Time lepas kahwin la kita berkerja sama belajar memahami satu sama lain dan saling membantu menghadapi onak dan ranjau selepas berkahwin. Its not just about love anymore.. Its about.. commitment and living with it. JAngan ingat dah kahwin dapat suka hati tinggal lepas je.. :) ini pendapat saya la. Hehehe..

    ReplyDelete
  4. manusia memang mcm tuh..cepat pon kecoh, lambat pon kecoh..haha~

    jemput singgah,
    http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/05/9-perkara-penting-ketika-bercakap.html

    ReplyDelete
  5. haha terkejut gak bila baca pasal story nie.. rasanya masih awal utk fasha berkongsi citer pasal pregnant dia tu kan..

    xpaa laa..janji fasha sandha gembira dgn apa yg dia buat..

    ReplyDelete
  6. err..kalo ikt kiraan dari period tak sepatut nyer berlaku selepas 18 hari berkahwin..haahahaa...ape daaa..terang-terang tahu itu salah...

    ReplyDelete
  7. hohoh..
    rezeki dia dpt awal..
    tahniah fasha & jejai..

    ReplyDelete
  8. FS pon satu.awal sgt bg tau.haissshhh

    ReplyDelete
  9. baru je dgr isu ni tadi...
    ahahah...

    ReplyDelete
  10. tu la kalau dah semua benda nak dikongsi sedangkan diri sendiri tau bukan semua orang suka dia.

    p/s:akak setahun lebih kawen baru ngandung..hehehe

    ReplyDelete
  11. Ermmm slalunya kalo leh tau preggy ni..paling awal pon 4weeks usia kndgan n kalo check upt,4weeks br nmpk and if less than 4weeks xkn nmpk ape pon..ermmm wallahu'alam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul..almaklum ak dlu posting o n g

      Delete
  12. Selalunyer kalu mengandung anak sulung nie payah sikit nk kire atau tau lekatnyer bile. . . Tp tgk mcm fs dh biasa jer bab2 kiraan ngandung nie. . . Selalunyer bunting pelamin org takut nak bgt takut org ramai salah anggp bile usia kandungan dh besar br berani bgt. . . Tp terpulanglah

    ReplyDelete
  13. Orang tua2 kata bunting pelamain, nak kecoh macam mana pun tak kisah tapi jgn sampai timbul fitnah.

    ReplyDelete
  14. dulu kecoh nak kawin kerabat ,, pastu kecoh rampas suami nora. dah kawin pun ada knotroversi.. memang FS boleh menang artis paling kontroversi lah cam ni

    ReplyDelete
  15. watpela nk bergaduh psl fasha sandha tu kan..kalau dia dh pregnant syukur alhamdulillah..kesian kat baby dlm perut org nak pertikai-tikai

    ReplyDelete
  16. salam..

    rasanya x pelik, kwn saya masa kahwin tu period , kemudian terus pregnent, kalau org ckp mesti tak percaya, tp kuasa Tuhan kan..myb sekali bersama tu terus melekat kot.

    ReplyDelete
  17. KE DIE SENGAJA JE KECOH AWAL2 NAK JELESKAN NORA DANISH..HAAHAHAHHA

    ReplyDelete
  18. hehehe..i keje dlm bidang perubatan..1st dengar berita ni,otak i dah ligat cari sebab coz mmg mustahil to preggy dlm usia perkahwinan yg sgt2 baru even waktu tu tgh subur sekali pun..i pk maybe kandungan dia dah lebih dari 3 bulan n dah x boleh tunggu untuk announce coz perut dah semakin besar.so better org tahu awal n x akan nampak sgt beza bila dah due date nanti..licik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. o.macam tu ke.tak tau.sbb bukan dalam bidang perubatan.hihi

      Delete
  19. tak faham betul manusia ni,
    banyak benda yang nak dipertikaikan,
    kita doakalah yang terbaik buat semua..

    ReplyDelete
  20. tak kisahla apa kebenaran pun. kita doakan ke kebahagiaan diorang sudah la..

    ReplyDelete
  21. for me kte xbleh judge org bcoz kalo kte tuduh benda yg bukan2 japgi jd fitnah plak..kn berdosa,..so dpt dengar je la..n xdpt bg opnion pon bcoz empunya badan dan ALLAH S.W.T je taw ape yg die wat..huhuhu

    ReplyDelete
  22. XPELA...BIAR LA DIA BHGIA KAN...SIAN BB LAM PERUT DIE TU ORG DUK PERTIKAIKAN...

    ReplyDelete
  23. SEMOGA DIE BAHAGIA LEPAS NI..SUKA TGK DIE DLM DRAMA SEINDAH SAKURA...PEACE....

    ReplyDelete
  24. Bunting pelamin maksudnya.. Pelamin tu yg bunting bknNya fasha.... Ekeke

    ReplyDelete
  25. Pelik kes ni, mcmana bunting 2 mggu slepas kawen..sy cg sains...selepas habis sebulan kawin pun, jika le

    kat pun, 2 minggu baru dpt cnfim..itulahyg dipertikaikan..apapun, budak tu dh ada bapa..minggu pertama pun, x dpt dikesan kehamilan lg..:-):-)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!