MAKANAN JALANAN PENUH KEJU, BUAT ORANG RASA BERDOSA TAK CUBA
Sekarang ni semua nak upgrade makanan dengan letak cheese. Sampai makan nasi pun ada menu yang di campur cheese. tapi aku ada benda yang boleh terima kalau di campur dengan cheese & ada makanan yang aku rasa tak matching kat tekak aku kalau letak cheese. Macam pisang goreng cheese tu sampai sekarang aku tak pernah makan sebab aku rasa macam kombinasi yang meloyakan. Sebab pisang tu dah di goreng dalam minyak.. lepas tu letak pulak cheese. So, macam tak menepati selera aku je walau belum pernah rasa. Tapi nak buat macam mana tak ada keinginan nak cuba kan.. So, pisang goreng cheese memang tak berjaya la menaikkan nafsu serakah aku. hahahaha
Dulu aku tak suka kek keju @ cheese cake & pernah trauma sebab kena food poisoining masa pregnant 6 bulan lepas makan cheese cake. Lama jugak aku tak makan tapi sekarang jadi suka juga tapi bukan la selalu aku makan. Cuma kalau nak makan tekak aku dah boleh terima. Dulu aku tak minat sangat spaghetti cabonara sebab letak cheese tapi sekarang dah boleh terima. Pendek kata.. dulu memang tak suka sekarang cinta mula berputik dengan cheese je cuma masih bukan semua makanan ber cheese ni aku boleh terima.
Tapi.. yang ni aku tak tau samada aku boleh ke terima.. Makanan tempatan yang di upgrade letak cheese. Almaklum la zaman sekarang ni semua nak di hipster.. di western kan.. Maka bukan perkahwinan je campur. Makanan pun dah hadapi transformasi percampuran antara timur & barat.
Amboiii... Sampai berdosa tu ekstrem sgt tuh... Huhu
ReplyDeletesaya suka keju..yg blom try lg karipap n satay cheese. tq for sharing
ReplyDeletepelik je tgk gambar karipap cheese tu..huhu
ReplyDelete